Financial Services

De juiste expertise om succesvol te zijn in een complexe financiële wereld

BDO voor bedrijven in de financiële dienstverlening

De financiële dienstverleningssector evolueert voortdurend door technologische ontwikkelingen, veranderingen in regelgeving, duurzame financiering en de toenemende nadruk op cybersecurity en gegevensprivacy. Om toekomstbestendig te zijn, moeten financiële instellingen waakzaam, flexibel en wendbaar blijven. Ze moeten traditionele diensten en bedrijfsmodellen aanpassen, risico's en nalevingskwesties beheren en het beheer van uitbestedingspartners centraliseren en coördineren.

BDO begrijpt de uitdagingen in de financiële sector. Onze ruim 170 experts bieden gespecialiseerde ondersteuning om organisaties te helpen hun doelen te bereiken en risico's te vermijden. Onze oplossingen omvatten digitalisering, datagebruik, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de aanpak van financiële en economische criminaliteit. Zo helpen we organisaties succesvol te zijn in een complexe financiële wereld.
 

Belang van data en cybersecurity

In de financiële sector groeit het belang van data en cybersecurity. Financiële instellingen hebben toegang tot enorme hoeveelheden gegevens, waarmee ze nieuwe diensten kunnen aanbieden. Het naleven van regels en voorschriften blijft een uitdaging. Organisaties moeten weloverwogen beslissingen nemen en prioriteiten stellen om risico's te beperken, kwetsbaarheden aan te pakken en gepaste maatregelen te nemen.
 

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de financiële sector. Financiële instellingen worden aangemoedigd om ESG en duurzame financiering te omarmen, aangezien zij een grote rol spelen in groene investeringen. Hierdoor moeten banken, verzekeraars en pensioenfondsen belangrijke beslissingen nemen die verder gaan dan alleen milieuaspecten. Met een toegewijd duurzaamheidsteam en specialisten gericht op de financiële sector, wil BDO een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid.

Voor wie we werken


onderzoek pensioenfondsen BDO

Onderzoek ‘Readiness pensioenfondsen 2023’

De Wet Toekomst Pensioen (WTP) is op 1 juli 2023 in werking getreden. Daarmee is een einde gekomen aan de onzekerheid rondom de invoering van de wet. Sociale partners, pensioenfondsen en uitvoerders moeten keuzes maken over de invulling van de WTP. BDO deed voor het tweede jaar op rij onderzoek naar de readiness van pensioenfondsen in deze fase van de transitie met specifieke aandacht voor onderwerpen als communicatie en datakwaliteit. U krijgt inzicht in de verwachte kostenontwikkeling van pensioenfondsen en uitvoerders bij de (voorbereidingen op) het nieuwe pensioenstelsel.
Download onderzoek

Gerelateerde diensten

U wilt aan de slag met een CSRD-compliant duurzaamheidsbeleid. Wij kunnen u daarbij helpen. Dit doen we efficiënt en pragmatisch: wet- en regelgeving vormen het uitgangspunt, maar we kiezen er bewust voor om ook daadwerkelijk waarde toe te voegen aan de duurzaamheid van uw bedrijfsvoering. Ook met het oog op het feit dat de regels op dit gebied de komende jaren veeleisender zullen worden. We helpen u met het opstellen, beoordelen en optimaliseren van uw ESG-beleid, strategie en rapportages. 

LEES MEER

BDO levert een compleet dienstenportfolio op het uitgestrekte cyberdomein. Een domein dat we begrijpelijk en inzichtelijk maken. Geen ingewikkelde verhalen met complexe en dure oplossingen, maar pragmatisch meedenken, kijken waar de risico’s liggen en vervolgens met gerichte acties uw IT-veiligheid of cybersecurity verhogen. Tot het verzekeren van aanvalsschade aan toe.

LEES MEER

Financiële instellingen worden dagelijks met Anti Money Laundering (AML) vraagstukken geconfronteerd. Als poortwachters van de financiële sector moeten ze voorkomen dat criminele en illegale geldstromen in het financieel systeem terecht komen. Daarnaast moeten zij voldoen aan de sanctievereisten op basis van de Sanctiewet 1977. BDO heeft brede ervaring op dit gebied. 

LEES MEER

De Raad van de Europese Unie heeft op 28 november 2022 de Digital Operational Resilience Act (DORA) aangenomen. DORA betreft een Europese verordening die is ingevoerd om de financiële sector in Europa beter te beschermen en weerbaarder te maken tegen toenemende cyberrisico’s, zoals cyberaanvallen en datalekken.

LEES MEER

Contactpersonen